Met deze tips haal jij jouw energiefactuur naar beneden

We kunnen er niet om heen, of we het nu willen of niet: de energieprijzen gaan enorm de lucht in. Het ziet er momenteel nog niet erg rooskleurig uit. Aan de huidige energieprijzen kunnen we jammer genoeg niets doen. Wat we wel kunnen doen, is een manier zoeken om de rekening zo sterk mogelijk te drukken. Daarom helpen wij jullie graag met enkele handige tips om jouw factuur naar omlaag te halen.

1. Geef de verwarming een draai

Heb je het graag lekker warm binnen? Wel, de zomer staat achter het hoekje en dus hét moment om de verwarming wat naar beneden te draaien. Je hoeft hier niet in te overdrijven: de thermostaat 1 graad lager zetten, kan al heel wat energie besparen.

2. Houd de warmte binnen

Zorg ervoor dat je doeltreffend verwarmt en laat dus niet onnodig ramen en deuren openstaan. Zo houd je de warmte binnen en gaat deze niet verloren naar overige ruimtes die niet verwarmd hoeven te worden.

3. Let op je oven

Ook je oven kan je energie helpen besparen! Maak een einde aan voorverwarmen en zet de deur van je oven achteraf open voor een snellere afkoeling.

4. Investeer in de toekomst

Heb je nog geen zonnepanelen? Dan is nu hét moment om hierin te investeren. Het is een investering op lange termijn waarbij je de volledige installatie na 9 jaar terugverdient. Een portie geduld heb je dus nodig, maar dat is het zeker waard!

Nog een aantal kleine tips die zeker het verschil kunnen maken:

  • Zet de dampkamp niet onnodig op
  • Probeer je toestellen volledig uit te schakelen
  • Plaats de koelkast en vriezer op koele plaatsen en plaats ze zo’n 10 cm van de muur
  • Maak gebruik van ledlampen
  • Haal je oplader uit het stopcontact

Met het toepassen van deze tips zou je wel eens een groot verschil kunnen maken in je eigen energiefactuur!