Maak je woning veilig met deze tips!

Bij het beveiligen van je woning, denk je waarschijnlijk meteen aan een alarminstallatie. Niet voor iedereen een goede oplossing, aangezien het best een investering is. Maar op welke manieren kan jij nog jouw woning beveiligen? Wel, er zijn er zeker nog een aantal! In deze blog sommen we ze even voor je op.

Sloten

De meeste deuren in je huis, en dan zeker de voordeur, hebben natuurlijk een standaard slot. Voor een optimale beveiliging, kan je hier zelf heel ver in gaan. Er bestaan verschillende inbraak-werende sloten die je deur pas écht op slot doen. Denk hierbij niet enkel aan je voordeur, maar kijk naar alle deuren in je woning.

Een slot kan niet enkel geplaatst worden op een deur, maar ook op ramen. Een raam zonder slot is een makkie voor een ervaren inbreker. Vast doen is dus de boodschap!

 

Camera’s

Camera’s in en rondom je huis zijn perfect geschikt om de omgeving in de gaten te houden. Let hier wel mee op: er bestaat nog altijd een privacywetgeving die ervoor zorgt dat je zulke beelden niet zomaar mag gebruiken. Benut het dus uitsluitend voor persoonlijk gebruik.

 

Verlichting

Verlichting is misschien wel de goedkoopste oplossing voor de beveiliging van je huis. Je hebt namelijk maar één fel licht nodig, dat heel je oprit verlicht en de inbrekers zal weghouden. Schrik inbrekers af door ze in de spotlights te plaatsen en vermijd donkere hoekjes waar ze zich kunnen wegstoppen.

 

Domotica

Om helemaal mee te gaan met de laatste trends, is domotica ook een goede oplossing voor de beveiliging van je huis. Goedkoper dan een alarm zal dit waarschijnlijk niet zijn, maar dit is wel het meest innovatieve idee. Zo ben je thuis én op afstand altijd op de hoogte van wat er zich aan en in je huis afspeelt. Denk maar aan een slimme deurbel, waarmee je perfect kan zien wie er voor de deur staat.

 

Kunnen wij jou nog meer tips geven voor de beveiliging van je woning? Of ben je eerder op zoek naar een totaal nieuwe omgeving? Contacteer onze experts, zij helpen je graag verder.