Een woning kopen om te verhuren? Enkele tips!

Een bijkomend pand aankopen naast je hoofdwoning om te verhuren, kan een goede investering zijn. Je houdt wel best rekening met enkele zaken, zodat je rendement uit je aankoop haalt. We geven je enkele tips.

Investeren in vastgoed blijft een goed idee. Spaarboekjes brengen amper of niets op, en de prijzen voor vastgoed blijven stijgen. Hou wel rekening met een aantal aspecten, zodat je wel degelijk rendement uit de woning haalt.

 

Kosten versus opbrengsten

 

Koop je een woning aan, dan moet je rekening houden met meer kosten dan enkel de aankoopprijs van het pand. Ook aan de notaris betaal je een kost, er zijn de registratierechten en onroerende voorheffing. En misschien dienen er nog enkele ingrepen gedaan te worden in het pand? Ook kosten waarmee je rekening moet houden.

 

De lening die je aangaat voor de woning, wordt deels of volledig betaald met de huuropbrengsten.  Om het huurbedrag per maand te bepalen, hou je rekening met verschillende zaken zoals onder andere de huurprijzen in de buurt en de eigenschappen van de woning (grootte, ligging, tuin/terras, garage, …). Bij het bepalen van de huur kan je beroep doen op je makelaar, die je kan adviseren.

 

Welk type woning om te verhuren?

 

Over het algemeen haal je uit de verhuur van een appartement vaak net iets meer rendement, dan uit het verhuren van een woning. Huizen zijn duurder in aankoop, en vaak ook duurder in onderhoud. Bovendien is het verschil in huurprijs tussen een appartement en een woning vaak relatief klein. Je zal over het algemeen dus meer rendement halen uit de verhuur van een appartement, maar elke woning en situatie is anders. Laat je dus zeker goed adviseren voor jouw specifieke situatie.

 

Op zoek naar een opbrengsteigendom om te verhuren?
Neem een kijkje op
onze website en contacteer ons. Wij begeleiden je graag bij je zoektocht!