Een plat dak: unieke oppervlakte aan mogelijkheden

Of je nu kiest voor een bestaande woning of voor nieuwbouw, het is altijd mogelijk om je plat dak een nuttige invulling te geven. Bij nieuwbouwwoningen kan een sterke dakstructuur op voorhand voorzien worden zodat deze klaar is om bebouwd te worden, nu of in de toekomst. Bij recente woningen is er meestal een sterke dakconstructie aanwezig. Als dit niet het geval is, kan je dit via de juiste vakmensen steeds in orde laten brengen.

Een plat dak biedt oneindig veel mogelijkheden doordat je er een unieke invulling aan kan geven. Mis je nog bepaalde zaken in je woning? Misschien biedt de ruimte op je dak wel opportuniteiten. Bovendien voeg je op die manier extra waarde toe aan je woning.

 

Welke invulling voor een plat dak?

Een plat dak biedt veel mogelijkheden.

  • Heb je als winkelier nood aan parking? Waarom leid je de klanten niet tot op een dakparking aan je winkel?
  • Woon je op een drukke plek waardoor er geen ruimte is voor een achtertuin aan je woning? Kies dan voor een daktuin of dakterras. Dit kan een unieke waarde bieden aan jouw woning.

Bij deze laatste optie kan je ook voor een groen dak kiezen. Natuur rond een woning wordt steeds vaker een verplichting in bepaalde streken. Met een groen dak zorg je niet enkel voor de invulling van deze vereiste, maar ook voor een betere isolatie van je woning en het opvangen van regenwater.

 

We hebben regelmatig woningen met een plat dak in ons aanbod, contacteer ons voor meer info!