Asbestattest

Wat is de EPC-score en renovatieplicht?

De EPC-score, of Energieprestatiecertificaat, geeft de energiezuinigheid van een woning aan op een schaal van A (zeer energiezuinig) tot G (zeer energieverspillend). In sommige regio's wordt de EPC-score nu gebruikt als basis voor de renovatieplicht. Dit betekent dat vastgoedeigenaren verplicht kunnen worden om energiebesparende renovaties uit te voeren om de algehele energieprestatie van hun eigendommen te verbeteren.

 

Waarom de renovatieplicht omarmen?

Een groenere toekomst: Door te investeren in energie-efficiënte renovaties draagt u bij aan de vermindering van de ecologische voetafdruk en bevordert u duurzaamheid in de vastgoedsector.

Waardevermeerdering: Energiezuinige woningen winnen aan populariteit en waarde op de vastgoedmarkt. Renovaties die de EPC-score verbeteren, kunnen resulteren in een waardestijging van uw eigendom.

Kostenbesparing op lange termijn: Hoewel de initiële investeringen voor renovaties wellicht hoog lijken, leiden energiezuinige verbeteringen tot lagere energiekosten op lange termijn, waardoor uw investering zichzelf uiteindelijk terugbetaalt.

 

 

Hoe Leximmo u kan ondersteunen

Deskundig advies: Onze ervaren vastgoedexperts bieden gedegen advies over welke renovaties het meest geschikt zijn om uw EPC-score te verbeteren en aan de renovatieplicht te voldoen.

Financiële planning: Leximmo helpt u bij het opstellen van een financieel plan dat rekening houdt met de renovatiekosten en de verwachte waardestijging van uw eigendommen.

Netwerk van professionals: Wij werken samen met betrouwbare aannemers en renovatie-experts om ervoor te zorgen dat uw renovatieprojecten soepel verlopen en voldoen aan de vereiste normen.

 

De renovatieplicht op basis van de EPC-score biedt niet alleen een kans om bij te dragen aan een duurzamere samenleving, maar ook om de waarde van uw vastgoedportefeuille te vergroten. Met Leximmo als uw betrouwbare partner kunt u deze veranderingen met vertrouwen tegemoet gaan, wetende dat uw investeringen gericht zijn op een groenere, waardevollere toekomst.