5 redenen om je woning te laten schatten!

1. Je wil je woning verkopen

Je wenst je woning te verkopen en wil het pand aan een realistische vraagprijs op de markt zetten? Dan dien je je woning te laten schatten. Een te hoge vraagprijs zal potentiële kopers immers afschrikken en je wil natuurlijk de correcte prijs krijgen voor je pand.

2. Je gaat verbouwen en wil de meerwaarde berekenen

Verbouwingen/renovaties aan je woning kunnen een mooie meerwaarde betekenen voor een pand. Zeker als je ervoor kiest je woning energie-efficiënter te maken want dit betekent ook meteen een besparing op je energiefactuur. Extra isoleren, nieuwe ramen, het vergroten van ruimtes, … allemaal zaken die een invloed hebben op de waarde van je woning.

3. Eén van de partners wil zich inkopen

Je bezit een woning en je partner wenst mee eigenaar te worden van het pand? Of je gaat net uit elkaar en de ene partner wil de andere partner uitkopen? In beide gevallen heb je een waardebepaling nodig van de woning.

4. Voor de bank

Bij het aangaan van een woonkrediet zal je bank je vragen naar de waarde van het pand. Pas als je dit kan voorleggen, zal de bank je lening al dan niet goedkeuren.

5. Bij een erfenis

Ook bij het erven van een pand zal je een waardebepaling nodig hebben. Deze heb je immers nodig bij de aangifte van de nalatenschap.

Verschillende criteria bepalen de waarde van een woning zoals de ligging, de ouderdom, de grootte en de staat ervan. Extra’s, zoals de aanwezigheid van een zwembad en luxueuze materialen kunnen de waarde doen stijgen.

Leximmo biedt jou een gratis schatting! Op basis van onze jarenlange ervaring bepalen wij de waarde van jouw woning op basis van de constructiewaarde, de grondwaarde of grondaandeel alsook de plaatsen van de berekende waardes tegenover de huidige markt.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie!